Innowacje w styczniu w klasie III
Mimo, że w styczniu bardzo krótko chodziliśmy do szkoły, to i tak zrealizowaliśmy działania w ramach innowacji pedagogicznej. Tym razem robiliśmy przepyszne jogurty owocowe.
Do ich przygotowania wykorzystaliśmy jogurt naturalny oraz owoce. Uczniowie przynosili owoce świeże i mrożone. Do wykonania jogurtów doskonale nadają się również owoce z kompotów. Potem przystąpiliśmy do pracy. Każdy uczeń przygotował jogurt według własnego pomysłu. Był tylko jeden warunek. Nie dodajemy cukru! Pojawiły się więc jogurty borówkowe, truskawkowe, bananowe, gruszkowe. Najśmieszniej wyglądała Ola, która wykonała jogurt jagodowy. Jej buzia, nawet po umyciu, była cała fioletowa.
W styczniu poznawaliśmy również zasady gry w mini piłkę koszykową. Uczyliśmy się nie tylko kozłowania piłki, ale także rzutów do kosza, czy podawania piłki kolegom z drużyny. Było wiele śmiechu. A jaka była radość przy celnym rzucie!